TT Assen

Één van onze projecten is de oplevering van een opdracht van
ca. 4 kilometer bij de TT-Assen. Onze verantwoordelijkheid
was een algehele upgrade en aanleg van de nieuwe Noordlus.

Zie ook onderstaand:

Het TT Circuit Assen is en blijft volop in ontwikkeling.

In september 1998 werd gestart met een zeer
ingrijpende verbouwing van de accommodatie
die in 2000 werd voltooid.

De bezoekers hebben kennis kunnen maken met een nieuwe
hoofdtribune, een 5 etages hoge wedstrijdtoren, nieuwe pitboxen en niet te
vergeten een perfect geoutilleerd nieuw Hospitality-complex met 32 VIP-rooms en 4 Founderslounges.

In dit Hospitality-complex zijn twee uniek gesitueerde restaurants ondergebracht.

De derde bouwfase, het vergroten van de paddock-area, het creëren van een grotere veiligheidszone in de Zuidlus en het opnieuw asfalteren van het circuit, is in april 2002 afgerond.Bouwfase vier is reeds gestart.Ontwikkelingen die de positie van het TT Circuit Assen als topcircuit in de wereld van de motor- en autosport verder versterken.

De nieuwe accommodatie biedt unieke mogelijkheden om naast de 23 publieksevenementen multifunctioneel aan de weg, of beter gezegd, aan het circuit te timmeren. Op het gebied van relatiemarketing, incentives, congres- en vergaderfaciliteiten heeft het TT Circuit Assen, met haar sportieve ambiance en internationale uitstraling, inmiddels een grote naam verworven.

Hekwerk voor speelplaatsen gecertificeerd

Veiligheidscertificaat Kinderproducten

Het Keurmerkinstituut introduceerde eind 2001 een nieuw certificaat voor kinderproducten. De eisen voor het Veiligheidscertificaat zijn gebaseerd op de nieuwste Europese normen voor kinderproducten. Zo moet het hekwerk voldoen aan de norm voor speeltoestellen, en moet het poortje zijn voorzien van een kinderveilige sluiting overeenkomstig de norm voor traphekjes.

Veiligheidscertificaat
Het certificaat voor kinderproducten is geintroduceerd om consumenten houvast te geven bij de komende overgang naar nieuwe Europese veiligheidsnormen. Ook producenten en detaillisten kunnen het Veiligheidscertificaat benutten als onafhankelijke toets op het voldoen aan de actuele wetten en normen. De gecertificeerde hekwerken zijn vermeld in de lijst met speeltoestellen op deze site.

Omheiningen
Veel speelplaatsen bij scholen en kindercentra worden nu nog omheind met hekwerken die zijn ontworpen om bedrijventerreinen af te schermen. Maar die hebben een ander doel dan de omheining van een speelplaats. Zo vraagt het binnen houden van kinderen een andere spijlafstand en hekhoogte dan het buiten de poort houden van volwassenen. Verder mag het poortje in het hek rondom een kinderdagverblijf voor kinderen niet gemakkelijk te openen zijn. De eisen voor de omheiningen zijn o.a. gebaseerd op de nieuwste Europese normen voor speeltoestellen. De eisen aan het poortje zijn ontleend aan de Europese norm voor traphekjes, waarin de kinderveiligheid van de vergrendeling is geregeld. Verder mag het hek niet gemakkelijk overklimbaar zijn, mag er geen beknellingsgevaar aanwezig zijn, en moeten de constructie en de fundering solide zijn. Het Keurmerkinstituut heeft ook de duidelijkheid en volledigheid van de plaatsings- en montageinstructie beoordeeld.

Vraag Hekwerk Noord om meer informatie rondom dit keurmerk.